I'VE GOT A PLAN/



det är intressant att allting kring maten direkt känns bättre när jag har tagit ett ordentligt beslut om skärpning. att jag skrivit i bloggen igen gör mig jättemotiverad att lyckas hålla mig hetsfri. det känns liksom mer verkligt när man skriver om det här, än när man bara reflekterar kring det inuti sitt eget huvud.

min plan just nu är att återgå till nyttigt ätande som hjälpte mig bli hetsfri förut. det känns som att en av anledningarna till att jag hetsat på senaste är att jag inte har orkat laga nyttig mat och äta regelbundet. jag vet ju sen tidigare att det lätt kan leda till big fail, så jag har bara mig själv att skylla. nu är det back to basics med regelbundet ätande och ett inte alltför lågt kaloriintag. lägger min maxgräns på 1300 kcal igen. det är typ det jag känner mig tryggast med. mängden kan dagligen fördelas ungefär såhär:

» frukost (200 kcal) - här kan jag exempelvis valfritt kombinera två saker av följande: a) lite yoghurt & müsli, b) nyttig smörgås, c) kokt ägg, d) keso & bär, e) frukt, f) havregrynsgröt.

» lunch
(300 kcal) - som lunch kan jag t.ex. laga något proteinrikt och äta med grönsaker. jag kan även äta soppa och någon smörgås. eller en ordentlig sallad. det viktigaste är att det ligger runt/under 300 kcal.

» mellis
(200 kcal) - valfritt.

» middag
(400 kcal) - valfri maträtt som ligger runt/under 400 kcal. här är det bra om jag väljer något utifrån vad jag ätit tidigare under dagen. har jag t.ex. ätit dåligt med protein kan det vara på sin plats att käka något proteinrikt.

» kvällis
(200 kcal) - valfritt, helst inte kolhydratbomber dock.

jag har hållit detta schema både igår och idag, så jag känner att jag är på väg tillbaka till en stabil mat-tillvaro!

nu har det blivit dags att gå ut och promenera en sväng. kanske ska inhandla lite cola light också. (och cigg, möjligtvis, trots att jag håller på att vänja mig av från sommarrökandet. är nere på typ två cigg om dagen, så det är ju bra iaf. men jag behöver typ fortfarande de där två!)


KOMMENTERA.

namn:

e-postadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

kommentar:

RSS 2.0